Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитровград отбелязва своята 75-а годишнина

Снимка: dimitrovgrad.bg

С ново лого и богата културно-музикална програма, Димитровград отбелязва своя празник. Първото вълнуващо събитие е още в съботния ден, когато в рамките на  „Соц автосалон“ ще бъдат показани емблематични модели на традиционните за социализма, но вече същинска рядкост, автомобили – „Лада“, „Волга“, „Москвич“, „Вартбург“, „Трабант“ и др.

В неделната вечер, киноманите ще си припомнят емблематични заглавия от българското кино по време на концерт „Музиката в киното“, в който ще прозвучат любими мелодии от български и световни кинохитове. В планетариума „Джордано Бруно“ ще бъдат прожектирани филмите „От Земята до Вселената“, „Слънцето“, „Из далечни светове“ и „Космическо търсене“.

Начало на концертната програма ще постави спектакълът на Нина Николина JAZZ & TRADITIONS VOL.2, който ще се проведе на 31 август. Следващата вечер е посветена на колорита на българските народни танци с изпълненията на бургаския професионален фолклорен ансамбъл "Странджа“. По повод празника на 2 септември в града ще гостува и един от най-обичаните български изпълнители Любо Киров.

Съставил: Йоан Колев


По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Петър Стоянов (вляво)

Ще бъде непростим грях, ако не внедрим в общобългарската памет спомена за “Белене”

“ В България има още много други лагери и затвори, “Белене” обаче се превърна в синоним на комунистическата репресия и комунистическата жестокост, която в много голяма степен беше безсмислена .” С тези думи президентът Петър Стоянов (1997-2002 г.) се..

публикувано на 01.06.24 в 16:37
Калин Стоянов

Най-много опити за купуване на гласове има в София и Бургас

Сто осемдесет и шест сигнала за купуване на гласове са постъпили до днес в МВР, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов. От образуваните 74 досъдебни производства става ясно, че най-много опити за изборни злоупотреби са регистрирани в..

публикувано на 01.06.24 в 15:44
Детски празник

Столичната община подарява безплатни театрални и циркови представления на децата през целия юни

Под мотото “За децата на София” градът ще се превърне в сцена на радост, спорт, култура и добротворство през целия юни, съобщиха от Столичната община. В продължение на месец децата ще могат да посещават безплатни театрални представления, да чуят..

публикувано на 01.06.24 в 14:31