Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голям флашмоб с песента “Червона Калина” на Украинския фестивал в столицата

Интеграционно-образователният център “Украински Вулик*” заедно със Столичната община и Посолството на Украйна канят днес всички, които се намират в София, на благотворителен Ukrainian Festival в Южния парк зад музея “Земята и хората”. “Този фестивал е подарък от украинската общност в знак на благодарност за оказаната помощ и подкрепа в тези трудни дни. Искаме да дадем на София и гостите ѝ част от нашите украински сърца!”, написаха организаторите.

Богатата целодневна програма включва артпазар и майсторски класове за направата на произведения на украинското занаятчийско изкуство, изложба на детски рисунки, фотографии и картини. Едно от вълнуващите събития ще бъде концертът с участието на украински деца, които ще пеят не само на родния си език, но и на български. На сцената ще се качат също украинската група “Авиатор” и български музиканти. А кулминацията ще настъпи с най-големия флашмоб, по думите на  организаторите – акапелно изпълнение от всички присъстващи на песента “Червона Калина”, превърнала се в символ на Украйна.

По време на фестивала ще бъдат разпространявани и материали с обяснения как украинските деца да се запишат в българските училища. Близо 40 хил. ученици от Украйна, пребиваващи у нас, се нуждаят от образование и социална среда. Важно условие това да се случи е децата да имат всички задължителни ваксини според нашия имунизационния ни календар.

* Вулик - Кошер



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предлагат спектакъла "Хага" на Галин Стоев за европейска награда

Немският театрален журналист Дитер Топ предложи спектакъла "Хага" на Галин Стоев за награждаване от Културен форум Европа за постижения в сферата на културата. Това съобщават от екипа на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Пиесата бе..

публикувано на 07.06.24 в 15:16
Център за съвременно изкуство и Библиотека - Бургас

Първият Черноморски международен литературен фестивал се провежда в Бургас

Бургас става домакин на първия Черноморски международен литературен фестивал. От днес до 9 юни ще има четения и професионални срещи с участието на над 50 писатели, преводачи, издатели, литературни агенти от Турция, Грузия, Украйна, Румъния и..

публикувано на 06.06.24 в 08:50

Среща с обичаните български поети Маргарита Петкова и Добромир Банев в Берлин

  Маргарита Петкова и Добромир Банев ще гостуват днес, 6 юни, в Българския културен институт в Берлин. Техните книги ще бъдат представени от изкуствоведа Ирина Канушева.  “Единственият български поетичен тандем, който второ десетилетие държи..

публикувано на 06.06.24 в 07:15