Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завърши тазгодишното велоприключение "Дунав ултра"

Снимка: dunavultra.com

10 дни след началото на тазгодишното издание на приключението "Дунав ултра" всички участници достигнаха от Видин до крайната точка Дуранкулак, по маршрута с дължина 740 км. Тази година най-дългия веломаршрут в страната преодоляха 160 души. 

Най-бързите участници – Богдан Кирчев и Георги Попгеоргиев, прекосиха трасето за 32 часа. Последните – през изминалите два дни, предаде БНТ. Сред най-атрактивните участници бяха пловдивчанинът Павел Андонов с едноколесен велосипед без спирачка, който преодоля дистанцията за 6 дни и половина, и Евелин Евлогиев от видинското село Гъмзово – с български велосипед "Балкан", преминал по маршрута за 5 дни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили на парад в Бургас

XVII парад на класически автомобили и мотоциклети ще се проведе в Приморския парк в Бургас в събота, от 10 до 14,30 ч. Над 150 колекционери от Бургас и страната ще се включат в него, каза за БНР Бургас Димо Джамбазов, председател на Сдружение авто..

публикувано на 05.07.24 в 17:15

Мотористи се събират на събор край пещерата Леденика

От 5 до 7 юли поляните край пещерата Леденика до Враца ще се превърнат в мотостолица на България. Стотици любители на високите скорости от цялата страна ще вземат участие в поредното издание на Националния мотосъбор Враца – Леденика...

публикувано на 05.07.24 в 09:10

Фестивал на пясъчните фигури се открива в Бургас

Фестивалът на пясъчните фигури се завръща за 17-о поредно лято в крайморския град Бургас. Той ще отвори врати за посетители на 5 юли в парк „Езеро“, предаде БТА. Специално представление по повод откриването ще изнесат балетна школа „Марина..

публикувано на 05.07.24 в 08:05