Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британският посланик:

Елизабет II беше с нас в моменти и на радост, и на голяма скръб

Посланикът на Великобритания у нас Роб Диксън изрази надежда, че добрите традиции, които е наложила кралица Елизабет Втора, ще продължат. По думите му, тя е била опора, стълб на нацията и част от живота на своя народ в продължение на 70 г. “За този дълъг период тя докосна сърцата на много хора”, каза пред Нова тв Роб Диксън.

Според посланика кралицата е успявала винаги да “хване” чувствата на народа: “Тя беше с нас в моменти на радост и празник, както и в моменти на голяма скръб”. Затова и на британците ще бъде необходимо време – след сегашния момент на тъга, за да се адаптират, заключи Роб Диксън.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 16

В брой 16 на предаването слушайте: Момичето с красивите големи очи от „Дом за нашите деца“ – преди и след установяването си в Италия – интервю с актрисата Елжана Попова; България – прародина и земя мечта – разговор с Таня Танасова от..

публикувано на 05.09.24 в 12:00

По съседски: Събития с балкански адрес

Турция иска да се присъедини към БРИКС Турция е подала молба за пълноправно членство в БРИКС и присъединяването ѝ ще се обсъжда на срещата на върха на организацията в Русия през октомври, съобщават българските медии. Ако бъде приета,..

публикувано на 05.09.24 в 10:35
председателят на Сдружението на директорите в средното образование Асен Александров.

1200 учители не достигат в цялата страна

Новата учебна година ще започне със сериозен недостиг на учители – в София техният брой е около 200, а в останалата част от страната – близо хиляда. Това съобщи пред БНР председателят на Сдружението на директорите в средното образование Асен..

публикувано на 05.09.24 в 09:45