Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев ще открие учебната година в столично училище

Снимка: Facebook / 43.Основно училище

Президентът Румен Радев ще участва в тържественото откриване на новата учебна година в столичното 43. ОУ „Христо Смирненски“. Той ще поздрави учениците, учителите и родителите по време на празничното събитие в двора на училището.

Заедно с директорката Снежина Георгиева държавният глава ще открие и барелеф на поета, чието име носи учебното заведение.

Бюстът на Христо Смирненски е намерен случайно, захвърлен до кофи за смет и впоследствие възстановен със средства, събрани от училищната общност и с подкрепата на едноименната къща-музей.


Снимки: Facebook / 43.Основно училище

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 12 юли 2024 г.

В "България днес" на 12 юли ви разказваме за едно българско село във Варненско, което е пример за оцеляване по български. В рубриката "По съседски" правим обобщение на по-значимите събития от Балканите през отминаващата седмица. Говорим за..

публикувано на 12.07.24 в 19:00

Президентът очаква ПП-ДБ да се определят, за да връчи мандат за правителство

Очаквам "Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) ясно да заявят дали ще бъдат опозиция или ще потърсят подкрепа за съставяне на правителство, съобщи президентът Румен Радев в Бургас, където присъства на учението "Бриз 2024". Той призова..

публикувано на 12.07.24 в 10:12

Всички в ДПС говорят за "заедност“

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски заедно с екипа си ще напусне партията през следващата седмица и най-вероятно ще основе нова партия. За това намекна в интервю пред bTV депутатът от ДПС Йордан Цонев. Той допълни, че ще е сред хората, които ще последват..

публикувано на 12.07.24 в 10:08