Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България отново има златен ансамбъл

Снимка: БФХГ- Анна Недкова

Новият български ансамбъл по художествена гимнастика спечели титлата в многобоя на световното първенство в София. Със златните медали се окичиха Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова.

Огромният успех идва само година, след като предшественичките им завоюваха златото на олимпийските игри в Токио. Освен първата за страната ни титла в многобоя на ансамблите след Измир 2014, възпитаничките на Весела Димитрова спечелиха и квота за олимпиадата в Париж през 2024 г.

Щастливата треньорка коментира: ”Ще си направим още по-хубави и атрактивни съчетания, ще се сработим още повече и смело мога да кажа, че с тези деца бихме могли да атакуваме отново титлата в Париж”.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боряна Калейн

Българските гимнастички със злато, сребро и бронз на домашната Световна купа

С пълен комплект медали се окичиха българските състезателки в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София. В индивидуалната надпревара Боряна Калейн изигра отлично съчетанията си с бухалки и лента и спечели титлата. Стилияна..

публикувано на 14.04.24 в 09:14
Кимия Ализаде

Олимпийската медалистка в таекуондото Кимия Ализаде ще се състезава за България

Световната звезда в таекуондото Кимия Ализаде – обявена за една от стоте най-влиятелни личности, според BBC, получи български паспорт и ще може да представлява страната ни на олимпиадата в Париж. Така България за първи път ще има участник в..

публикувано на 13.04.24 в 14:06
Сестри Стоеви

Стефани и Габриела Стоеви на полуфинал на европейското по бадминтон

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви се класираха за полуфиналите на двойки жени на Европейското първенство по бадминтон в германския град Саарбрюкен. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. Трикратните европейски шампионки..

публикувано на 13.04.24 в 11:02