Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

New York – мечтата на трио Arrow

Снимка: Facebook/arrowmusicofficial2020

Arrow е трио, в което участват съвсем млади музиканти, възпитаници на Националното музикално училище ˮЛюбомир Пипков“. Валерия Василенко – вокалистка в групата, е пианистка, дъщеря на известни педагози и изпълнители, която все пак избра поп и джаз музиката за свое поле на изява. Заедно с нея са Александър Иванов – ударни  (също китари и клавишни), автор на аранжимента на песента, както и Боян Манолов – бас.

New York е от първия им мини-албум. Песента е посветена на тяхната мечта – да отидат в "столицата на джаза" и да свирят на Times Square… Тримата са съавтори на музиката, Валерия и Боян – на текста. Да им пожелаем тази мечта да се сбъдне и някой ден да се развихрят на емблематичния площад, а преди това – да покорят българските класации.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Светоглас" представят България на вокалния фестивал "Акапела-Лайпциг"

Мъжката формация "Светоглас" е тазгодишният представител на страната ни в един от най-големите и престижни вокални фестивали в света – Acappella-Leipzig . Те ще изпълнят програма от български фолклор и църковни песнопения, които са неизменна част..

публикувано на 09.05.24 в 10:26

ОСТАВА с "Тест" за света ни днес и любовта

"Светът е тест за нас. Светът е стес и грях…" – пее фронтменът на група ОСТАВА Свилен Ноев в песента "Тест", с която изследват променения ни до неузнаваемост свят и подвластната му любов . Наскоро музикантите представиха и видеото към последния..

публикувано на 08.05.24 в 10:15

"Свети Георги" или "Едерлези" – песента, без която Гергьовден не може

Много са песните в българския фолклор, които възпяват Свети Георги Победоносец. На 6 май обаче задължително се изпълнява и една изключително популярна ромска песен, наречена "Едерлези", както е ромското название на празника на светеца. Спокойно..

публикувано на 06.05.24 в 09:35