Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българско изобретение в сферата на караваните участва на специализирано изложение в Германия

Снимка: Messe Düsseldorf/ctillmann

България представи на изложението Caravan Salon в германския град Дюселдорф новаторска подвижна къща, която тежи 3400 килограма. Проектът е дело на Камен Станков и екипа му от Варна. 

Мобилната къща с романтичното име "Вая" е близо 38 квадрата в разтеглено състояние – с веранда, на която има изнесена кухня, външен телевизор и място за отдих. Във вътрешната ѝ част има – спалня, кухня, санитарен възел, баня и хол. С тентата общата ѝ площ става 56 квадрата. 


Българската преносима къща за почивка носи името на живописната река Вая в защитената местност "Иракли" и плаж "Вая", с което създателите ѝ подчертават своята връзка с чистата и зелена природа. 

На изложението в Дюселдорф българите са получили ценен съвет как могат да олекотят с още 200 килограма караваната, както и много интересни идеи от инвеститори и потребители, с които да усъвършенстват проекта си.

Снимки: Messe Düsseldorf/ctillmann, Facebook / Vaya mobile homes

По публикацията работи: Ергюл Байрактарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Награждаване във Велдховен

Нционалният ни отбор по информатика – с отлично представяне на олимпиадата за момичета в Нидерландия

С три медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета, провела се от 21 до 27 юли 2024 г. Във Велдховен, Нидерландия, информира ръководителят на отбора Румен Михов...

публикувано на 27.07.24 в 19:50

Слънчева неделя с лек ветрец

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 31° и 36°, в София – около 32°. Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части –..

публикувано на 27.07.24 в 19:05
Сестри Стоеви, архив

Сестри Стоеви записаха първа победа в бадминтона в Париж

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви започнаха с победа участието си на олимпийския турнир по бадминтон, като се наложиха в драматична среща с резултат с 2:1 гейма срещу сестрите от Хонконг Нга Тин Еюн и Пюй Лам Еюн. Следващият мач на българките е на 28..

публикувано на 27.07.24 в 17:27