Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Българско изобретение в сферата на караваните участва на специализирано изложение в Германия

Снимка: Messe Düsseldorf/ctillmann

България представи на изложението Caravan Salon в германския град Дюселдорф новаторска подвижна къща, която тежи 3400 килограма. Проектът е дело на Камен Станков и екипа му от Варна. 

Мобилната къща с романтичното име "Вая" е близо 38 квадрата в разтеглено състояние – с веранда, на която има изнесена кухня, външен телевизор и място за отдих. Във вътрешната ѝ част има – спалня, кухня, санитарен възел, баня и хол. С тентата общата ѝ площ става 56 квадрата. 


Българската преносима къща за почивка носи името на живописната река Вая в защитената местност "Иракли" и плаж "Вая", с което създателите ѝ подчертават своята връзка с чистата и зелена природа. 

На изложението в Дюселдорф българите са получили ценен съвет как могат да олекотят с още 200 килограма караваната, както и много интересни идеи от инвеститори и потребители, с които да усъвършенстват проекта си.

Снимки: Messe Düsseldorf/ctillmann, Facebook / Vaya mobile homes

По публикацията работи: Ергюл Байрактарова

Още от категорията

Облачно и ръмливо начало на седмицата

В понеделник ще е облачно. В низините сутринта ще има мъгли и ниска, слоеста облачност. Слаби валежи ще има на изток, над останалата част от страната ще преръмява. Минималната температура ще е от 1 до 7°, в столицата - 4°. Максималните..

публикувано на 04.12.22 в 18:35

Протест срещу насилието над животни

Столичани протестираха пред Съдебната палата. Те искат спиране на терора и насилието срещу животни. Поводът е съдбата на кучето Мечо, което е било вързано и жестоко измъчвано. Протестиращите настояват за максимална присъда от 5 години срещу..

публикувано на 04.12.22 в 17:39
Равин Менахем Марголин - председател на Европейската еврейска асоциация

Конференция в София се противопоставя на дискриминацията

На 5 и 6 декември в София ще се проведе Международната конференция „STOP HATE SPEECH“. Организатори са Равин Менахем Марголин - председател на Европейската еврейска асоциация и главният прокурор Иван Гешев. С приветствие към участниците ще се..

публикувано на 04.12.22 в 13:29