Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България да посредничи за мир в Украйна

Снимка: Facebook / Илияна Йотова

България трябва да има кураж и самочувствие да инициира срещи на най-високо дипломатическо ниво, за да се търси решение на изострената международна ситуация, каза във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова.

"След декларацията на руския президент очевидно става дума за задълбочаване на този конфликт, за разрастване на войната и за много опасности, които нашето поколение не познава". Трябва да има отговор от големите международни  организации, призова Йотова.

България да вземе категорично становище и решение в рамките на ЕС. Има какво да се желае по лидерството на Европа. Още не е късно Европа в лицето на своите институции и 27 държави членки да постави на масата темата за спиране на войната в Украйна, коментира вицепрезидентът. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хоротека на открито в Банско с Оркестъра за народна музика на БНР

Хорà от Пиринския край и всички фолклорни области ще се играят на 26 и 27 април в Комплекса за събития "Бяла сцена" в планинския курорт Банско. Хоротеката ще премине със съпровод на живо от зурни и солисти от Оркестъра за народна музика на..

публикувано на 26.04.24 в 07:35
Георги Стоев

От България огласяват доклад на ОИСР за уменията на учениците

Днес България е домакин на глобално събитие на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. От София ще бъдат обявени резултатите от глобалния доклад на организацията за социално-емоционалните умения сред 15-годишни ученици от цял..

публикувано на 26.04.24 в 06:20

Премиерът: Търсим възможности за освобождаване на българските моряци от Galaxy Leader

Премиерът Димитър Главчев и заместник-министърът на външните работи Иван Кондов се срещнаха в Министерския съвет с близки на отвлечените български моряци от кораба Galaxy Leader. Главчев увери, че постоянно се търсят възможности за..

публикувано на 25.04.24 в 20:25