Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският национален отбор по футбол разгроми Гибралтар

Снимка: БГНЕС

Отборът на България постигна първа победа в тазгодишното издание на турнира на УЕФА “Лига на Нациите“, след като победи непретенциозния състав на Гибралтар с 5:1. При този резултат българите запазват позицията си в Група С на надпреварата, а гостите от британската иберийска територия отпадат в по-долното ниво. България вече има 6 точки и е на 1-а точка от вторите в групата Северна Македония. Така следващата среща в Скопие ще е директен сблъсък за втората позиция след първенеца Грузия. 

Срещата беше дебют за новия национален селекционер на България Младен Кръстаич. В търсенето на нов образ на националния отбор сръбският треньор даде шанс в двубоя за много дебютанти в българския състав. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Делян Пеевски

Изпратиха до институциите доклад за корупция в Агенция "Митници"

Съпредседателят на ДПС и председател на парламентарната група на движението Делян Пеевски е изпратил до вътрешното министерство и агенцията за национална сигурност доклада за дейността на Временната комисия от 49-ия парламент за разследване на..

публикувано на 24.07.24 в 08:53

Българите пътуват с коли повече от своите балкански съседи

Българите изпреварват своите съседи, изминавайки зад волана средно годишно над 21 000 км, предаде БГНЕС. Зад тях по километраж са сърбите, които изминават годишно 20 028 км. Румънците изминават 20 338 км. Унгарци и хървати също пътуват по-малко -..

публикувано на 24.07.24 в 08:35

От северозапад започва ново захлаждане и превалявания с летни бури

В сряда  до обяд ще е слънчево. От северозапад мощно ще се заоблачи. Главно там ще има краткотрайни интензивни валежи с локални значителни количества и гръмотевични бури. Остава повишена опасността за градушки. Минималните температури ще са между 17° и..

публикувано на 23.07.24 в 19:05