Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният филмов център избра нов български кандидат за "Оскар"

След като на 21 септември филмът на Зорница София "Майка", избран за български кандидат за номинация в категорията за чуждоезичен "Оскар", отпадна от надпреварата заради неспазени технически изисквания, Националният филмов център определи нова българска кандидатура.

България ще бъде представена пред Американската филмова академия от "В сърцето на машината" на режисьора Мартин Макариев. Затворническият драматичен трилър от 2022 г. е награден със "Златна роза" на едноименния фестивал във Варна през 2021 г. и е носител на наградата за най-добър филм на "София Филм Фест" през 2022 г. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фотографът Валерий Пощаров за силата да се хванем за ръка

"В свят, който все повече се разединява, хващането за ръце се превръща в тиха молитва - начин да се съберем отново". Така започва описанието на проекта "Баща и син" на фотографа Валери Пощаров на сайта на Световната фотографска организация. На..

публикувано на 29.04.24 в 13:10

Британската галерия The Wilson представя колекция от картини на български емигрант

Галерия и музей The Wilson в британския град Челтнъм показва уникална колекция от картини на български емигрант, който в продължение на дълги години е живял и работил на Острова. Експозицията съдържа творби  на Амедео Модиляни, Ванеса Бел, Пабло Пикасо,..

публикувано на 28.04.24 в 10:10

В Лондон представят "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов

Книгата "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов ще бъде представена тази вечер от 19.00 ч. в галерия "София" в Българския културен институт в Лондон. Преди повече от 2000 години днешният резерват Сборяново е бил център на мистичните..

публикувано на 25.04.24 в 06:10