Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Стара Загора обсъждат бъдещето на поклонническия туризъм в България

Снимка: starazagora.bg

Форум на тема "Поклонническият туризъм в България – перспективи за развитие" ще се проведе днес в Стара Загора. Акцентът ще бъде поставен върху привличането на туристи в уникалния за страната ни Музей на религиите в Стара Загора, в който са показани запазени местни култови елементи от различни епохи.

Музеят на религиите

В България има над 4000 обекта за поклоннически туризъм. Сред тях е храмът "Света Богородица – Благовещение" в Асеновград, известен като Рибната църква. В него се намира икона на Света Богородица, потопена в аязмо, в което плуват рибки.
Четете още:

Още от категорията

При дядо Коледа в Лапландия или на село в къща за гости – къде ще празнуват българите?

Стане ли дума за празненства, трапези или пътуване, българинът не щади средства, но най-обича да съчетава и трите. А какъв по-добър повод за това от почивните дни в края на годината? Коледата е за семейната софра край елхата с възрастните родители,..

публикувано на 21.12.22 в 10:35

Ръст на зимните туристи от традиционните за България пазари

Винаги българите са основен дял сред туристите в страната, но тази година има и ръст на туристите от традиционните пазари, каза пред "Нова телевизия" служебният министър на туризма Илин Димитров. Резервациите от Израел са с 15% повече спрямо 2021..

публикувано на 18.12.22 в 11:36

Банско откри ски сезона въпреки липсата на сняг

Макар и в по-топло време и липсата на сняг Банско официално откри своя ски сезон. Част от събитията в програмата – включително състезанието “Влез в отбора на шампиона”, бяха отменени. Кабинковата въжена линия работи, но това не важи за лифтовете. Все още..

публикувано на 17.12.22 в 16:26