Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Стара Загора обсъждат бъдещето на поклонническия туризъм в България

Снимка: starazagora.bg

Форум на тема "Поклонническият туризъм в България – перспективи за развитие" ще се проведе днес в Стара Загора. Акцентът ще бъде поставен върху привличането на туристи в уникалния за страната ни Музей на религиите в Стара Загора, в който са показани запазени местни култови елементи от различни епохи.

Музеят на религиите

В България има над 4000 обекта за поклоннически туризъм. Сред тях е храмът "Света Богородица – Благовещение" в Асеновград, известен като Рибната църква. В него се намира икона на Света Богородица, потопена в аязмо, в което плуват рибки.
Четете още:

БНР подкасти:

Още от категорията

Българите предпочитат Италия за кратка почивка със самолет

Италия е била най-предпочитаната дестинация за българите, избрали пътуване със самолет през 2023 г. Това съобщава платформата за организиране на пътувания eSky.bg, цитирана от "Дневник".  Именно Италия са избрали почти половината (44%) от пътуващите за..

публикувано на 23.01.24 в 20:35

Децата карат ски и сноуборд срещу 1 лев в Световния ден на снега

Днес отбелязваме Световния ден на снега – част от инициатива на Световната федерация по ски за популяризиране на зимните спортове и привличане на повече деца към тях. По този повод през целия ден на зимните курорти Банско, Боровец, Пампорово и..

публикувано на 21.01.24 в 07:00

Медицински пункт дори на най-малките морски плажове

Най-малките плажове на морето с дължина до 200 м ще трябва да разполагат с медицински пункт или подвижен реанимационен екип, предвижда проект на наредба за водноспасителната дейност. Стопаните им ще бъдат длъжни да осигурят и транспорт за медиците от..

публикувано на 20.01.24 в 11:59