Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Външно министерство призова да не се пътува до Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министерството на външните работи призова за въздържане от пътуване до Руската федерация заради усложняващата се обстановка. Препоръчва се на българските граждани в Русия да обмислят възможността срочно да напуснат страната, като използват наличните към момента транспортни средства.  

Препоръчва се на оставащите в Русия българи да проявяват повишена бдителност, да избягват места със струпване на хора, като отчитат развитието на ситуацията с цялото необходимо внимание. 

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството в Москва и Генералното консулство в Санкт Петербург, както и към "Ситуационния център" в министерството на имейл: crisis@mfa.bg или телефони : +359 2 948 24 04, +359 2 971 38 56.


БНР подкасти:

Още от категорията

„Българската Коледа“ обединява вече 20 години обществото ни в подкрепа на детското здравеопазване

На церемония президентската институция по валидирането на пощенско-филателно издание–марка „20 години благотворителна инициатива „Българската Коледа“ държавният глава Румен Радев удостои с грамоти Детския хор на БНР с ръководител маестра Венеция..

публикувано на 01.12.22 в 19:51

България днес – 1 декември 2022 г.

В първия ден от последния месец за годината ще поговорим за ограниченията и свободата, които може да бъдат само на една човешка ръка разстояние. Тази година хор "Мистерията на българските гласове" отбеляза 70 години от своето съществуване, а в..

публикувано на 01.12.22 в 19:00

Дневните температури остават над нулата, ще вали само на изток

В петък  минималните температури ще са от 0 до 5°, в София – около 3°. През деня ще е облачно. Над Западна и Централна България ще е без валежи, на изток ще има слаб дъжд. Очакват се максимални температури от 3 до 8°, в столицата – 7°. По..

публикувано на 01.12.22 в 18:55