Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Германски инвестиции ще разкрият в България 3500 нови работни места

Снимка: БНР Варна

Стартират инвестиционни проекти в областта на производството на автомобилни компоненти и в областта на информационните и комуникационните технологии, които ще създадат близо 3500 нови работни места в България. Това стана ясно след срещи на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов с компании от Бавария.

Компания в областта на автомобилостроенето, произвеждаща компоненти за някои от най-големите автомобилни производители в света, до няколко месеца стартира своя проект в България, беше потвърдено на срещата.

Стоянов подчерта, че през последното десетилетие автомобилният сектор се развива бързо в България и редица чуждестранни компании инвестират в него.

Към момента близо 70 хил. души са заети в тази индустрия, а общо 270 компании работят в сектора у нас.

Още от категорията

Форум разглежда възможностите за сътрудничество по възстановяването на Украйна

Днес в Русе на бизнес форум на тема "Възстановяване на Украйна - възможности за сътрудничество" ще бъде дадена информация за възможностите за възстановяване на Украйна и участието на българския бизнес, както и за плана на ЕС за възстановяване...

публикувано на 07.12.22 в 06:15

Представят в САЩ възможностите за инвестиции в България

Българската агенция за инвестиции организира на 6 декември в град Сънивейл в Силициевата долина на щата Калифорния, международен бизнес и инвестиционен форум. Проявата е озаглавена "Утвърждаване на България като успешна инвестиционна дестинация" по..

публикувано на 06.12.22 в 13:03

Водеща автомобилна компания създава работни места за 100 български инженери

В София отвори врати нов изследователски и развоен център за Европа, на водеща японска компания в автомобилната индустрия . Компанията е производител на електронни устройства за автомобили с повече от 300 дъщерни компании в над 40 страни и за първи път..

обновено на 02.12.22 в 15:48