Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германски инвестиции ще разкрият в България 3500 нови работни места

Снимка: БНР Варна

Стартират инвестиционни проекти в областта на производството на автомобилни компоненти и в областта на информационните и комуникационните технологии, които ще създадат близо 3500 нови работни места в България. Това стана ясно след срещи на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов с компании от Бавария.

Компания в областта на автомобилостроенето, произвеждаща компоненти за някои от най-големите автомобилни производители в света, до няколко месеца стартира своя проект в България, беше потвърдено на срещата.

Стоянов подчерта, че през последното десетилетие автомобилният сектор се развива бързо в България и редица чуждестранни компании инвестират в него.

Към момента близо 70 хил. души са заети в тази индустрия, а общо 270 компании работят в сектора у нас.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарът във Воден е овладян, усилията се насочват към границата с Гърция

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа, община Болярово, е овладян и локализиран. На място екипи на МВР ще следят за недопускане на възпламеняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по..

публикувано на 22.07.24 в 16:34

Икономист: Заплатите в София са сравними със заплатите в други европейски градове

Стандартът на живот в София и някои по-големи градове в България е висок. Трябва обаче да се отделя повече внимание на регионите в страната, които значително изостават по доходи, каза икономистът Георги Вулджев пред Радио "Фокус". Той напомни, че..

публикувано на 22.07.24 в 16:24

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37