Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бягане за животните" с апел за по-хуманно отношение към обитателите на фермите

Снимка: run4animals.caai.bg

За четвърта поредна година организацията на хората, които искат по-добро отношение към животните, отглеждани в индустрията – "КАЖИ", подготвя благотворителната инициатива "Бягане за животните". Събитието е на 2 октомври – Световния ден на селскостопанските животни, и започва от 10 ч. в Борисовата градина на София. Единственото изискване за участие в пробега е хората да обичат животните и да са готови да подкрепят кауза, свързана с тяхната защита.

Сред основните искания на организацията с нестопанска цел „КАЖИ“ са забраната на фермите за ценни кожи на национално и европейско ниво, забрана на насилственото угояване на патици във фермите, прекратяване на клетъчното отглеждане на кокошки носачки, както и забрана на тестовете върху животни в рамките на ЕС. От организацията се надяват чрез поредица от подобни инициативи да обърнат общественото внимание към ненужното страдание на животните.

Снимки: run4animals.caai.bg

По публикацията работи: Анна Фуцкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Европейски конгрес по горска педагогика се провежда на Юндола

От днес страната ни е домакин на XVIII-тия Европейски конгрес по горска педагогика. Четиридневният форум ще се проведе в базата на Учебно-опитното горско стопанство “Георги Ст. Аврамов” – Юндола, под мотото: “Европейските гори, засегнати от пожари,..

публикувано на 02.09.24 в 07:00

Изпращат българския контингент в Косово с тържествен ритуал

Българският военен контингент ще бъде изпратен днес с тържествен ритуал за участието си в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) в състава на Регионалното командване “Запад”. Ритуалът ще се състои в Асеновград с участието на..

публикувано на 02.09.24 в 06:00

Новата седмица започва без горещини

В понеделник ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има отново над източната половина от страната и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, в Североизточна..

публикувано на 01.09.24 в 18:00