Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бягане за животните" с апел за по-хуманно отношение към обитателите на фермите

Снимка: run4animals.caai.bg

За четвърта поредна година организацията на хората, които искат по-добро отношение към животните, отглеждани в индустрията – "КАЖИ", подготвя благотворителната инициатива "Бягане за животните". Събитието е на 2 октомври – Световния ден на селскостопанските животни, и започва от 10 ч. в Борисовата градина на София. Единственото изискване за участие в пробега е хората да обичат животните и да са готови да подкрепят кауза, свързана с тяхната защита.

Сред основните искания на организацията с нестопанска цел „КАЖИ“ са забраната на фермите за ценни кожи на национално и европейско ниво, забрана на насилственото угояване на патици във фермите, прекратяване на клетъчното отглеждане на кокошки носачки, както и забрана на тестовете върху животни в рамките на ЕС. От организацията се надяват чрез поредица от подобни инициативи да обърнат общественото внимание към ненужното страдание на животните.

Снимки: run4animals.caai.bg

По публикацията работи: Анна Фуцкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Росица Матева

Парламентарна партия с двама председатели засипва ЦИК с жалби в навечерието на изборите

В Централната избирателна комисия постъпват много повече жалби в сравнение с предходни избори от представляващи парламентарно представена партия с двама председатели, каза пред БНР говорителят на институцията Росица Матева. Двете крила на формацията..

публикувано на 06.10.24 в 11:16

Деца чрез своето изкуство събират средства за отделение в ИСУЛ

Патриарх Даниил откри шестата благотворителна кампания “Деца рисуват за деца”, която се провежда в помощ на детското отделение “Уши, нос и гърло” в болница “Царица Йоанна – ИСУЛ”. Тя е организирана от Културно-просветния отдел при Светия Синод на..

публикувано на 06.10.24 в 10:35

Заети в градския транспорт излизат на протест заради невъведена бонусна система

Федерацията на транспортните работници към КТ “Подкрепа” организира протест срещу столичния кмет Васил Терзиев заради неспазено споразумение за сътрудничество от февруари т.г. В документа е записано, че през настоящата година трябва да се въведе..

публикувано на 06.10.24 в 09:40