Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

България е отказала на Украйна да ѝ предостави тежко въоръжение

Димитър Стоянов
Снимка: БГНЕС

"Преки заплахи за въвличане в конфликт няма. Всяка промяна в обстановката води до притеснение". Това каза служебният министър на отбраната Димитър Стоянов преди днешното заседание на Съвета по сигурността към служебния премиер, свързано с последиците за страната ни от анексирането на украински територии от Русия. 

По думите на Стоянов, към момента няма промяна на ситуацията в Черно море. Единственият риск са свободно дрейфуващите мини. Такива са откривани и в Румъния, и в България, и в Турция.

Посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко е отправил искане към България от страна на Украйна за тежко въоръжение, но такова е отказано. "Има решение на парламента, който гласува предоставяне на военно-техническа помощ, но не и оръжия, ние няма как да го погазваме", е отговорил Стоянов. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони..

публикувано на 25.06.24 в 19:40