Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

69 сигнала за нарушения в изборния ден до момента

Снимка: БГНЕС

23 са секциите в страната, в които заради проблеми с машините, се премина към гласуване с хартиени бюлетини, оповестиха от Централната избирателна комисия. С три от машините гласуването е спряно, след като на екраните им се е появил надпис "Дневникът е подправен".  След изборите, когато машините бъдат върнати в склада, ще бъде извършена проверка на какво се дължат проблемите.

69 сигнала за нарушения в изборния ден отчитат до този час от МВР. От ведомството допълват, че до този час на деня са образувани и три наказателни производства, предаде репортерът ни Николай Христов. От началото на предизборната кампания сигналите за нарушения са 621. 


БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 29 ноември 2022 г.

На днешния „Щедър вторник“ ще поговорим за доброто, което може да споделим. Ще ви разкажем как родината „оживява“ пред очите на възпитаниците на две български училища зад граница и какво е да си жена учен у нас. За финал сме подготвили..

публикувано на 29.11.22 в 19:00

Облачно и поносимо студено ще е в сряда 

В сряда ще е облачно. Главно в Южна България ще превалява слаб дъжд, а в Предбалкана слаб сняг. През деня в Дунавската равнина и Добруджа валежите ще спрат. Минималните температури ще са от 0 до 5°, а максималните от 3 до 8°. В София минималната..

публикувано на 29.11.22 в 18:05
Снимката е илюстративна

Три млади жени ще бъдат отличени за постижения в природните науки

На церемония в СУ “Св. Климент Охридски” днес ще бъдат отличени три млади жени учени за високи постижения в областта на природните науки. Програмата “За жените в науката” вече 12 години поощрява научния потенциал на дамите и подкрепя мечтата..

публикувано на 29.11.22 в 13:02