Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Букурещ са гласували извънредно и българи от пренасочен самолет

Посолство на България в Румъния

Българските граждани, пътували в самолет от Германия за София, който беше пренасочен вечерта на 1 октомври към летището в Букурещ, могат да упражнят правото си на глас в Посолството на България в румънската столица. Няколко души вече са се възползвали от възможността. В Румъния е разкрита само една секция в посолството в Букурещ. Самолетът с над 150 пътници на борда е кацнал на летище "Отопени", защото Летище София временно не е приемало самолети заради буря.

Пътници от самолета са подали сигнал до българското посолство, след като не са получили необходимото съдействие от компанията превозвач. В 1:30 ч. през нощта завеждащият Консулската служба Мирослав Енков е пристигнал на "Отопени". До сутринта е оказал съдействие на бедстващите български граждани. Настоял е пред представителите на превозвача да осигурят транспорт до България и за настаняване на пътниците в хотели до отпътуването им. Осигурил е вода и храна за хората и е съдействал някои от тях да бъдат превозени до Русе



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Премиерът: Търсим възможности за освобождаване на българските моряци от Galaxy Leader

Премиерът Димитър Главчев и заместник-министърът на външните работи Иван Кондов се срещнаха в Министерския съвет с близки на отвлечените български моряци от кораба Galaxy Leader. Главчев увери, че постоянно се търсят възможности за..

публикувано на 25.04.24 в 20:25

Слънчево време и сняг по планинските върхове в петък

През нощта над западната половина от страната облачността ще се разкъса и намалее до предимно ясно, докато над източната все още ще превалява дъжд.  В петък , 26 април, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб предимно северен вятър. Минималните..

публикувано на 25.04.24 в 19:25

Окончателно: Либерализацията на електроенергийния пазар се отлага с година

Парламентът окончателно отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на енергийния пазар. Решението беше взето със 152 гласа "за" - на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Възраждане", "БСП за България" и ИТН. 35 депутати от ПП-ДБ се въздържаха, а други 7..

публикувано на 25.04.24 в 19:05