Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В Букурещ са гласували извънредно и българи от пренасочен самолет

Посолство на България в Румъния

Българските граждани, пътували в самолет от Германия за София, който беше пренасочен вечерта на 1 октомври към летището в Букурещ, могат да упражнят правото си на глас в Посолството на България в румънската столица. Няколко души вече са се възползвали от възможността. В Румъния е разкрита само една секция в посолството в Букурещ. Самолетът с над 150 пътници на борда е кацнал на летище "Отопени", защото Летище София временно не е приемало самолети заради буря.

Пътници от самолета са подали сигнал до българското посолство, след като не са получили необходимото съдействие от компанията превозвач. В 1:30 ч. през нощта завеждащият Консулската служба Мирослав Енков е пристигнал на "Отопени". До сутринта е оказал съдействие на бедстващите български граждани. Настоял е пред представителите на превозвача да осигурят транспорт до България и за настаняване на пътниците в хотели до отпътуването им. Осигурил е вода и храна за хората и е съдействал някои от тях да бъдат превозени до РусеБНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 2 декември 2022 г.

На втория ден от декември правим преглед на по-важните събития с балкански адрес през изминалите дни в рубриката „По съседски“, срещаме ви с българката Андреа, която гради успешна кариера в Париж, разказваме ви и за австралиеца Д-р Паям Форгани,..

публикувано на 02.12.22 в 19:00

Облачно и студено време

През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно . През нощта ще бъде почти тихо и на много места ще се образува мъгла, а в отделни райони на Югоизточна България все още ще превалява слаб дъжд. През деня ще бъде почти без валежи и главно над..

публикувано на 02.12.22 в 18:55

По съседски: Събития с балкански адрес

ХИНА: Никой не е против влизането на Хърватия в Шенген Според дипломатически източник никоя от страните-членки на ЕС не възразява срещу присъединяването на Хърватия към зоната за свободно пътуване, съобщава агенция ХИНА. Разширяването на..

публикувано на 02.12.22 в 11:25