Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възможно е забавяне на обявяването на резултатите от гласуването в посолството ни във Виена

Българското посолство във Виена

Около 500 души са гласувалите само в секцията в българското посолство във Виена, като освен нея в австрийската столица работят още 7 – сподели пред Радио България Николай Янев, който е председател на комисията в мисията ни.

Николай Янев

Регистрираните по списък гласоподаватели в нея са 150, но в посолството винаги има секция, българите знаят, че тя е отворена и идват тук. Според Янев, има възможност да се забави отчитането на гласовете:

„То е свързано с инструкцията на ЦИК да бъдат преброени всички разписки от машините за гласуване. През миналата година това се правеше само в специфично определени секции, където такова броене се случваше с контролна цел, но тази година важи за всички секции.“

Още за изборния ден във Виена:

Снимки: Посолство на България във Виена, личен архив



По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Около 1000 души от Цариброд са затруднени да ходят на работа в България

Според сръбската телевизия Н1, около 1000 души от Цариброд всеки ден минават граничния пункт "Градина – Калотина“ и отиват на работа в София. Но през туристическия сезон на границата се струпват километрични колони от коли и автобуси. Царибродчани, тръгнали..

публикувано на 08.07.24 в 09:18

Двуезична брошура “Аз съм българин и вървя с народа си” за Иван Станчов излезе в Лондон

Българското училище “Иван Станчов” към Посолството на България в Лондон издаде брошурата “Аз съм българин и вървя с народа си”, посветена на своя патрон, съобщи Снежина Григорова-Мечева, директор на учебното заведение и съставител на двуезичното..

публикувано на 07.07.24 в 16:27

Литературният конкурс "Изящното перо" вдъхнови десетки българи зад граница и у нас

На 8 юли в Арт салона на БНР-Варна ще се състои церемония по обявяване лауреатите от международния литературен конкурс "Изящното перо-2024" и връчване на грамоти и награди. Конкурсът е по идея на Снежана Галчева от Чикаго, председател на..

публикувано на 07.07.24 в 15:20