Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Американската търговска камара в България e домакин на среща на AmCham в Европа

Американската търговска камара в България домакинства на Годишната среща на Американските търговски камари в Европа през тази седмица. За форума в страната ни са пристигнали 37 представители на 26 камари от Европа и Евразия.

Целта на срещата е обмен на добри практики и знания между членовете на мрежата от Американски търговски камари. Сред обсъжданите теми фигурират и декарбонизацията на българската енергетика и американските инвестиции у нас.

Още от категорията

Расте размерът на необслужваните бързи кредити

Размерът на необслужваните бързи кредити е нараснал с 23,2% в края на септември спрямо същия месец на м.г., показва статистиката на БНБ. В цифрово изражение това означава 346,4 млн. лв. необслужвани кредити – с 65,3 млн. лв. повече от преди година...

публикувано на 28.11.22 в 11:44
Атанас Пеканов

До края на годината ще получим средствата от първия транш по Плана за възстановяване

България ще получи до края на годината средствата по първия транш от Плана за възстановяване и устойчивост в размер на 2,7 млрд. лева. В интервю за Нова ТВ служебният вицепремиер по управление на европейските фондове Атанас Пеканов уточни, че за..

публикувано на 26.11.22 в 13:05

Талантливи жени-предприемачи мерят сили на състезание във Варна

Състезание за стартъпи, в сферата на агрохраните, дава възможност на едни от най-талантливите жени-предприемачи да представят своите проекти и да получат подкрепа, за да продължат да развиват идеите си. То се организира от Регионална агенция за..

обновено на 26.11.22 в 11:44