Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Спор в Столичния общински съвет за знамето на Украйна

Снимка: БГНЕС

Поставеното на фасадата на Столичната община знаме на Украйна отново скара общинските съветници в София. На заседанието на Столичния общински съвет Борислав Иванов от групата "Патриоти за София" попита защо докладът за сваляне на знамето от фасадата не е част от дневния ред.  

Председателят на съвета Георги Георгиев напомни, че за поставянето на знамето на Украйна се води съдебно дело, което общината е спечелила на първа инстанция. 

Иван Таков от БСП заяви, че знамето нарушава закона. 

Грети Стефанова от "Демократична България" отбеляза, че знамето на Украйна е символ на свобода и солидарност. Тя каза, че "агентурата на Кремъл съзнателно работи за промяна на външнополитическата принадлежност на България".


БНР подкасти:

Още от категорията

Шестима са починалите с Covid за изминалото денонощие

288 са новозаразените с Covid в страната за последните 24 часа. Случаите нарастват с 242 спрямо ден по-рано. Над 59% от новоинфектираните не са ваксинирани. Положителни са 5,3% от направените 5445 теста, при 5,6% на показателя в понеделник, сочи..

публикувано на 29.11.22 в 08:17

Започва 20-ото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа“

 Днес във Велико Търново президентът Румен Радев ще обяви началото на 20-ото юбилейно издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“. Тя се провежда под патронажа на държавния глава и е в подкрепа на деца, нуждаещи се от диагностика,..

публикувано на 29.11.22 в 05:05

България днес – 28 ноември 2022 г.

Даваме начало на седмицата с разговор за малцинствата, които придават цвят на обществата, в които попадат. Започваме с един различен поглед върху случващото се на българските културно-информационни клубове в РС Македония, който днес..

публикувано на 28.11.22 в 19:00