Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Платформа ще подпомага българските младежи да се справят с негативните си емоции

Снимка: pixabay

Виртуална стая, в рамките на мобилното приложение "Разкажи Ми" ще помага на младежите да преодолеят отрицателните емоции като тревожност, самота, тъга, страх и гняв, съобщиха от УНИЦЕФ България.

Достъпът е безплатен и анонимен за всички до 24-годишна възраст и техните родители. Предвидени са специални обяснения за различните състояния, както и съвети за повишаване на самочувствието, релаксиращи упражнения за намаляване на тревожността и подобряване на съня. Родителите също ще могат да научат как да подкрепят емоционално децата си.

Новата платформа е резултат от вече проведената национална кампания на УНИЦЕФ България "Отвъд усмивките. Как си всъщност?", която имаше за цел да подкрепи децата и младежите в България да се справят с тревожността и депресията и да наблегне на важността на психичното здраве.

Онлайн приложението може да бъде свалено на електронно устройство: 

App store: http://ios.razkazhimi.online

Google Play: http://android.razkazhimi.online


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илияна Йотова

Президентът няма да назначи служебен кабинет с вътрешен министър Калин Стоянов

Димитър Главчев има втора възможност да представи кабинет, който да направи честни и прозрачни избори и да имаме ново правителство след няколко месеца , заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в честванията на Шипка по..

публикувано на 24.08.24 в 13:17
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00
Илхан Кючюк

Евродепутат сезира ЕК за тенденциозни проверки срещу управлявани от ДПС общини

Евродепутатът Илхан Кючюк отправи писмени въпроси към Европейската комисия по повод информация за масови и тенденциозни проверки от страна на ГДБОП, Антикорупционната комисия, НАП и други държавни органи в общини, управлявани от ДПС, както и в..

публикувано на 24.08.24 в 11:35