Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Платформа ще подпомага българските младежи да се справят с негативните си емоции

Снимка: pixabay

Виртуална стая, в рамките на мобилното приложение "Разкажи Ми" ще помага на младежите да преодолеят отрицателните емоции като тревожност, самота, тъга, страх и гняв, съобщиха от УНИЦЕФ България.

Достъпът е безплатен и анонимен за всички до 24-годишна възраст и техните родители. Предвидени са специални обяснения за различните състояния, както и съвети за повишаване на самочувствието, релаксиращи упражнения за намаляване на тревожността и подобряване на съня. Родителите също ще могат да научат как да подкрепят емоционално децата си.

Новата платформа е резултат от вече проведената национална кампания на УНИЦЕФ България "Отвъд усмивките. Как си всъщност?", която имаше за цел да подкрепи децата и младежите в България да се справят с тревожността и депресията и да наблегне на важността на психичното здраве.

Онлайн приложението може да бъде свалено на електронно устройство: 

App store: http://ios.razkazhimi.online

Google Play: http://android.razkazhimi.online


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Заловиха хакера “Емил Кюлев”, пробил базата данни на държавни институции, банки и юридически лица

Софийската градска прокуратура задържа за срок до 72 часа и привлезе като обвиняем хакера, представящ се в онлайн пространството с псевдонима “Емил Кюлев” – бивш банкер и едно от лицата на ъндърграунда след падането на комунистическия режим...

публикувано на 29.06.24 в 11:27
Река Дунав при Будапеща

С призива да пазим Дунава син отбелязваме Деня на реката

На днешния ден преди 20 години е обявен Денят на река Дунав и оттогава се отбелязва с различни инициативи. Тазгодишното мото “Да пазим Дунав син” призовава хората, живеещи в Дунавския басейн, да повишат своята осведоменост и да бъдат активни в..

публикувано на 29.06.24 в 10:41

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25