Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очертава се слънчева и топла неделя

Снимка: БГНЕС

През нощта облачността и над Източна България ще намалее и над страната ще бъде предимно ясно. В повечето райони вятърът временно ще стихне, само в Източна България ще се задържи слаб от североизток. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°,  по Черноморието до 10°-14°; в София - около 4°.

Утре, 16 октомври, над страната ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на места в котловините и около водните басейни ще има краткотрайна мъгла. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, в София - около 18°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 5°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с температури до 19 градуса

В неделя времето ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над крайните югоизточни райони. Ще духа слаб вятър от изток, в източните райони – до умерен от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат..

публикувано на 19.10.24 в 18:30

ГДБОП задържа девет души за сексуална експлоатация на деца

Девет души на възраст между 35 и 48 години са задържани в специализирани полицейски операции на ГДБОП срещу сексуалната експлоатация на деца. Под фалшива самоличност двама от арестуваните са се свързвали по интернет с тийнейджъри,..

публикувано на 19.10.24 в 13:53
Димитър Главчев и Галя Кондева

Догодина започва строежът на Националната детска болница

Строежът на Националната детска болница ще започне през юни догодина, съобщи на брифинг служебният премиер Димитър Главчев. Междувременно до 15 септември трябва да бъде разчистен теренът в Горна баня, където ще се разполага лечебното заведение...

публикувано на 19.10.24 в 13:16