Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очертава се слънчева и топла неделя

Снимка: БГНЕС

През нощта облачността и над Източна България ще намалее и над страната ще бъде предимно ясно. В повечето райони вятърът временно ще стихне, само в Източна България ще се задържи слаб от североизток. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°,  по Черноморието до 10°-14°; в София - около 4°.

Утре, 16 октомври, над страната ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на места в котловините и около водните басейни ще има краткотрайна мъгла. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, в София - около 18°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 5°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Силна буря и едра градушка доведоха до бедствено положение в няколко български общини

След снощната буря, придружена с градушка и силен вятър, няколко общини в страната понесоха сериозни щети и обявиха бедствено положение.  За кошмарна гледка, невиждана досега опустошителна буря, апокалипсис с изпокъсани електрически проводници,..

публикувано на 14.06.24 в 11:07

Жълт и оранжев код за опасни валежи в 19 области на Централна и Източна България

В петък,14 юни, през страната с умерени ветрове ще премине студен атмосферен фронт. На много места ще има кратки, но интензивни валежи с гръмотевици. В Югоизточна България има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°,..

публикувано на 13.06.24 в 19:40
Градушката в Габровско

Градушки и бури удариха Централна и Източна България

В Ловешко продължават огледите на щетите от бурятя, придружена с градушка, която на 12 юни в 19 ч. наводни улици, унищожи реколта и прекъсна тока на много места. Само за около 20 минути над Ловеч се изляха 25 литра дъжд на кв. м. и градушка ...

публикувано на 13.06.24 в 09:16