Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Няма грях в тишината" пее Графа в новата си песен

Снимка: facebook.com/Grafa.Official

"Силата на музиката ни променя до неузнаваемост и ни прави вътрешно неземно красиви." Верен на тези свои думи, Графа поднася на почитателите си нов аранжимент на една красива песен, която изпълняваше преди години. Тя се нарича "Грях", макар че в текста звучи: ˮО, сън мой бял, няма грях в тишината…"

Автор на музиката и аранжимента е Владимир Ампов – Графа, той изпълнява и партията на пианото. Сред професионалистите, работили върху песента, виждаме и името на Румен Бояджиев – син в качеството си на оркестратор, както и DropDown Community – един прекрасен камерен оркестър, съставен от млади музиканти.

Ето какво е написал един от най-талантливите ни поп певци под официалното видео песента: "Когато композирам си представям картини, светове, образи… Исках да направя "Грях" изцяло с живи инструменти. Затова отидох в голямо студио, за да запиша рояла и свирейки песента изпитах душевна наслада и удовлетворение. Направих и аранжимента за струнния оркестър с повече дълбочина и динамика в мелодичните линии. Думите са на моя баща Кирил Ампов. За мен това е един от най-прекрасните му текстове!"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Двамата с теб"

Дом на културата "Средец" в София отбелязва своята 50-годишнина с поредица музикални събития под надслов "Остров на музиката". По този начин ДК "Средец" дава сцена на доказани и млади професионалисти – певци и инструменталисти в различни..

публикувано на 24.07.24 в 10:15

В Аксаково е създадена първата момичешка гайдарска група в България

В град Аксаково, област Варна, е създадена първата в България гайдарска група само от момичета. Това съобщи Никола Георгиев, ръководител на Гайдарска школа "Тракия", към която е сформиран съставът. Ивелина, Сияна, Сара, Калина, Цветелина и Виктория..

публикувано на 23.07.24 в 19:47

"Комедия"

Магичната музика на група "Терпентина" напоследък ни вълнува все по-често, особено след излизането на дебютния ѝ албум "Носталгия". Макар че е във фокуса на медийното внимание от около две години, групата съществува отдавна. В състава ѝ влизат Иван..

публикувано на 23.07.24 в 10:15