Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Няма грях в тишината" пее Графа в новата си песен

Снимка: facebook.com/Grafa.Official

"Силата на музиката ни променя до неузнаваемост и ни прави вътрешно неземно красиви." Верен на тези свои думи, Графа поднася на почитателите си нов аранжимент на една красива песен, която изпълняваше преди години. Тя се нарича "Грях", макар че в текста звучи: ˮО, сън мой бял, няма грях в тишината…"

Автор на музиката и аранжимента е Владимир Ампов – Графа, той изпълнява и партията на пианото. Сред професионалистите, работили върху песента, виждаме и името на Румен Бояджиев – син в качеството си на оркестратор, както и DropDown Community – един прекрасен камерен оркестър, съставен от млади музиканти.

Ето какво е написал един от най-талантливите ни поп певци под официалното видео песента: "Когато композирам си представям картини, светове, образи… Исках да направя "Грях" изцяло с живи инструменти. Затова отидох в голямо студио, за да запиша рояла и свирейки песента изпитах душевна наслада и удовлетворение. Направих и аранжимента за струнния оркестър с повече дълбочина и динамика в мелодичните линии. Думите са на моя баща Кирил Ампов. За мен това е един от най-прекрасните му текстове!"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Остани"

В началото на летния сезон Atazar, Kris V и певицата Александра Иванова представиха съвместната си песен "Остани" с ефектно видео, което ни пренася на морския бряг. Александра се присъединява за пръв път към екипа на Атанас Зайков - Atazar и..

публикувано на 22.07.24 в 10:15

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25