Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Гръцко нашествие от туристи в края на идващата седмица

Рилски манастир
Снимка: rilskimanastir.org

Хиляди гръцки туристи се очаква да посетят България през трите почивни дни на следващата седмица заради националния им празник, съобщават туроператорите в южната ни съседка. Почти изчерпани са свободните места за екскурзии до нашата страна.

Силен интерес има към автобусните екскурзии до Бургас и Варна. Студентите предпочитат тридневен отдих в Банско, а групи пенсионери се организират да посетят българските манастири. Наред с всичко това много са и индивидуалните туристи, които залагат на разходка, пазаруване и СПА почивка у нас.

“След две години пандемия гърците желаят да използват хубавото време и празничните дни за кратък отдих от Дубай до Банско”, коментират туристическите агенции най-продаваните дестинации.

БНР подкасти:

Още от категорията

Вандали унищожиха част от дюните на плажа в Несебър

Неизвестни извършители са унищожили част от екзотичните дюни в морския курорт Несебър, съобщи концесионерът Кирил Спасов. Пясъчните хълмове на южния плаж са били разорани най-вероятно с багер. “ По идентичен начин е разорана и широка ивица от плажа по..

публикувано на 28.01.23 в 16:27

България и Израел ще си сътрудничат в областта на туризма

Споразумение между правителствата на България и Израел за сътрудничество в областта на туризма подписаха в София министрите на туризма на двете страни Илин Димитров и Хаим Кац. Споразумението предвижда обмяна на опит в специфични форми на туризъм, като..

публикувано на 23.01.23 в 18:12

България е сред търсените туристически дестинации на изложение в Мадрид

България участва в международно туристическото изложение FITUR в Мадрид (18-22 януари). То е насочено към масовия туризъм, а испанската столица традиционно е домакин на едно от най-значимите събития в туристическия сектор в световен мащаб...

публикувано на 19.01.23 в 13:16