Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията "Виждаш ли ме?" предупреждава за трафика на хора

Снимка: Facebook /@A21bg

Националната комисия за борба с трафика на хора и фондация "Кампания А21" стартират днес съвместна кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова и сексуална експлоатация "Виждаш ли ме?". Кампанията цели да обърне вниманието на обществото и да повиши чувствителността на уязвимите групи към рисковете от въвличане в трафик на хора.

Събитието ще се състои в Дома на киното в София, ул. "Екзарх Йосиф" № 37. Ще бъдат показани два късометражни филма, на основата на които е изградена кампанията. Филмът "Град на призраци" поставя акцент върху трафика на хора с цел трудова експлоатация, а "На брега на морето" разглежда темата за трафика на хора с цел сексуална експлоатация.

По данни на комисията общо 468 са установените жертви на трафик в България през 2021 г. , осъдени за тези престъпления са 24 души.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 Али Ахмети

Северна Македония може да се превърне в държава с два народа с българско и с албанско гражданство

Северна Македония няма устойчиви политики към съседите си, е заявил на заседание на генералния съвет на Демократичният съюз за интеграция Али Ахмети, предава БТА. Председателят на най-голямата албанска партия Ахмети е посочил, че промяна в..

публикувано на 01.07.24 в 17:08

Новият патриарх подчерта, че призванието на църквата е да събира разделените

Призванието на църквата е да събира тези, които са разделени, заяви новият български патриарх Даниил преди първата си света литургия. " Задачите са много. Знаменателен е днешният ден, в който се празнува възвръщането на мощите на св. Иван Рилски..

публикувано на 01.07.24 в 17:01

Български ученици се завърнаха с 6 медала от Балканиада по математика

Националният отбор на България по математика се представи отлично в Балканската олимпиада за 15-годишни. 6 български ученици се завърнаха с 6 медала от надпреварата в Анталия проведена между 25 и 30 юни, съобщи Министерството на образованието...

публикувано на 01.07.24 в 16:44