Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията "Виждаш ли ме?" предупреждава за трафика на хора

Снимка: Facebook /@A21bg

Националната комисия за борба с трафика на хора и фондация "Кампания А21" стартират днес съвместна кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова и сексуална експлоатация "Виждаш ли ме?". Кампанията цели да обърне вниманието на обществото и да повиши чувствителността на уязвимите групи към рисковете от въвличане в трафик на хора.

Събитието ще се състои в Дома на киното в София, ул. "Екзарх Йосиф" № 37. Ще бъдат показани два късометражни филма, на основата на които е изградена кампанията. Филмът "Град на призраци" поставя акцент върху трафика на хора с цел трудова експлоатация, а "На брега на морето" разглежда темата за трафика на хора с цел сексуална експлоатация.

По данни на комисията общо 468 са установените жертви на трафик в България през 2021 г. , осъдени за тези престъпления са 24 души.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българската дипломация чества 145 години от своето основаване

В резиденция "Бояна" служебният премиер външен министър Димитър Главчев приветства дипломатическите служители на прием за Деня на българската дипломатическа служба – 19 юли и 145-годишнината от основаването на службата. "Дипломатическата служба със..

публикувано на 23.07.24 в 11:51

Няма активни пожари в страната, следи се обстановката по границата с Гърция

Няма действащи пожари в страната, съобщиха от вътрешно министерство. Пожарът в ямболските села Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Във вторник ще се направи обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат..

публикувано на 23.07.24 в 11:49

Село Гомотарци пази жива паметта и традициите във винопроизводството, но има и немалко проблеми

Видинското село Гомотарци има странна история. Някога е било на друго място, на километри от сегашното. След като страшна чума поразила голяма част от жителите му, оцелелите решили да изгорят къщите си и да търсят ново място за заселване. Избрали..

публикувано на 23.07.24 в 09:35