Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консултациите за кабинет продължават, датата за връчване на мандат не се знае

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев обяви, че в понеделник, 31 октомври, ще проведе втората консултация за съставяне на правителство – с "Продължаваме промяната", след като първата беше с ГЕРБ-СДС. Радев каза, че това, кога ще връчи първия мандат за съставяне на правителство, зависи от хода на консултациите.

"Важно е да има ясно разбиране в самите политически партии, че е нужен диалог, и то конструктивен диалог. Нужни са компромиси и определяне на ясни общи цели в името на бъдещето на България. Сами виждате, че цикълът избори след избори не е най-доброто решение", посочи президентът.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентството не носи отговорност за липсата на български посланик в Киев

Отговор на въпроса защо не е завършена процедурата за назначаването на предложения от външно министерство кандидат за български посланик в Украйна трябва да се търси от ведомството. Това посочват от прессекретариата на президента Румен Радев по повод..

публикувано на 24.07.24 в 09:02
Делян Пеевски

Изпратиха до институциите доклад за корупция в Агенция "Митници"

Съпредседателят на ДПС и председател на парламентарната група на движението Делян Пеевски е изпратил до вътрешното министерство и агенцията за национална сигурност доклада за дейността на Временната комисия от 49-ия парламент за разследване на..

публикувано на 24.07.24 в 08:53

Българите пътуват с коли повече от своите балкански съседи

Българите изпреварват своите съседи, изминавайки зад волана средно годишно над 21 000 км, предаде БГНЕС. Зад тях по километраж са сърбите, които изминават годишно 20 028 км. Румънците изминават 20 338 км. Унгарци и хървати също пътуват по-малко -..

публикувано на 24.07.24 в 08:35