Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Продължава руският терор над цивилни цели в Украйна

Снимка: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сутринта на 1 ноември руски дронове са ударили украинския областен център Полтава. Поразени са цивилни жилища и на мястото на експлозиите е избухнал пожар, съобщи ръководителят на военната администрация Дмитрий Лунин. Голяма част от дроновете са били свалени, предава УНИАН.

Украинският президент Володомир Зеленски съобщи, че от изстреляните на 31 октомври 55 руски крилати ракети срещу украинските градове 45 са унищожени от противовъздушната отбрана. В 250-ия ден на войната Зеленски обяви, че Русия е изстреляла срещу страната му 4500 ракети. Пред Асоциацията на международните юристи той изрази надежда, че замесените във военните престъпления ще понесат отговорност пред специален трибунал.

Една от руските ракети изстреляни срещу Украйна на 31-ви октомври е паднала в Молдова. В отговор Кишинев изгони руски дипломат от страната.

Руският лидер Владимир Путин призна, че последният масиран обстрел над украинските градове е отмъщение за атаката срещу руският черноморски флот в окупирания Севастопол. Пред журналисти Путин коментира: "Отчасти е и така. Но това не е всичко, което можехме да направим", предава "Интерфакс".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ния Парушева

Българска ученичка спечели медал на Space Camp Turkiye

Ученичката Ния Парушева от 26-o Средно училище ''Йордан Йовков'' в София спечели индивидуален медал за изключително представяне в едноседмичния учебно-тренировъчен лагер Space Camp Turkiye. В съобщение на Центъра за творческо обучение, официален..

публикувано на 05.08.24 в 12:53

Автомобилният и товарният трафик между България и Румъния трайно ще расте. Търсят се решения

Въпреки че на "Дунав мост" в момента се извършва ремонт от българска страна, благодарение на добрата координация трафикът по него не само не е намалял, а дори е нараснал с 24-25% за леките автомобили, като нараства и за камионите. Това съобщиха на 2..

публикувано на 05.08.24 в 12:10

Военноморските сили празнуват 145-ата годишнина от основаването си

Сто четиресет и пет годишнината от създаването на българските Военноморски сили ще бъде отбелязана тази вечер в Русе. В 20,00 ч. пред Доходното здание ще се състои празничен концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, с който..

публикувано на 05.08.24 в 07:00