Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Продължава руският терор над цивилни цели в Украйна

Снимка: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сутринта на 1 ноември руски дронове са ударили украинския областен център Полтава. Поразени са цивилни жилища и на мястото на експлозиите е избухнал пожар, съобщи ръководителят на военната администрация Дмитрий Лунин. Голяма част от дроновете са били свалени, предава УНИАН.

Украинският президент Володомир Зеленски съобщи, че от изстреляните на 31 октомври 55 руски крилати ракети срещу украинските градове 45 са унищожени от противовъздушната отбрана. В 250-ия ден на войната Зеленски обяви, че Русия е изстреляла срещу страната му 4500 ракети. Пред Асоциацията на международните юристи той изрази надежда, че замесените във военните престъпления ще понесат отговорност пред специален трибунал.

Една от руските ракети изстреляни срещу Украйна на 31-ви октомври е паднала в Молдова. В отговор Кишинев изгони руски дипломат от страната.

Руският лидер Владимир Путин призна, че последният масиран обстрел над украинските градове е отмъщение за атаката срещу руският черноморски флот в окупирания Севастопол. Пред журналисти Путин коментира: "Отчасти е и така. Но това не е всичко, което можехме да направим", предава "Интерфакс".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слабо понижение на температурите в понеделник

В понеделник ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Северна и Източна България, следобед и над планинските райони. На отделни места там ще превали. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще бъдат..

публикувано на 04.08.24 в 18:30

Деца нарисуваха 70-метрово влакче върху асфалт за празника на Вършец

Седемдесет деца направиха 70-метрова рисунка върху асфалт във Вършец по случай Празника на курорта, минералната вода и Балкана, който се отбелязва през юли и август в града с различни прояви. Малките художници нарисуваха влак със 70 вагончета,..

публикувано на 04.08.24 в 17:05

Повечето безработни нямат професионална квалификация

Повечето безработни хора у нас не притежават професионална квалификация и специалност, съобщава Агенцията по заетостта. Само за една година броят на хората без специални умения е нараснал с 8% и възлиза на близо 87 хиляди. Данните показват още, че..

публикувано на 04.08.24 в 13:07