Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бюджетът за 2023 г. трябва да гарантира ръст на доходите

Снимка: БГНЕС

Националните синдикати КТ "Подкрепа" и КНСБ и "Продължаваме Промяната" (ПП) изразиха обща позиция, че трябва да бъде изготвен нов бюджет за 2023 г., съобщи БТА. Според тях, само така може да се гарантира ръст на доходите, включително увеличение на минималната работна заплата (МРЗ). Срещата им се състоя в Народното събрание по инициатива на ПП. 

На нея, съпредседателят на ПП Асен Василев представи предложението за бюджет за 2023 г., което предвижда увеличение на МРЗ от 710 лв. на 860 лв., както и 50% ръст на данъчните облекчения на деца. Предвидени са и около 2,5 млрд. лв. допълнителни разходи в пенсионната система. В предложенията на ПП е заложен и дефицит от 2,1% . 

Съпредседателят на ПП Кирил Петков изрази надежда първата политическа сила ГЕРБ-СДС да промени мнението си и да подкрепи предложението за внасяне на нов бюджет.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за б ългарските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво  предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с..

публикувано на 11.07.24 в 12:00

Сървайвър по български или как оцеляват хората от с. Радево

Село Радево се намира в Североизточна България, в община Аксаково, недалеч от морската ни столица Варна. Разстоянието е около 30-40 мин. път с кола. В Радево постоянно има не повече от 60 жители, като повечето са на възраст над 60-70 години, а за..

публикувано на 11.07.24 в 10:25
Димитър Главчев

България иска от Скопие връщане към договора за добросъседство от 2017 г.

"Обсъдихме, как НАТО да стане по по-силен, залагайки на колективното, като същевременно бъде усилена отбраната на всяка страна член", заяви служебният премиер Димитър Главчев. Той добави, че в дискусиите във Вашингтон на срещата на върха по повод 75-тата..

публикувано на 11.07.24 в 08:54