Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще бъде представена на есенния туристически панаир в Букурещ

Снимка: targuldeturism.ro

Възможностите за туризъм в България ще бъдат представени на есенния туристически панаир, който започва днес в Букурещ и ще продължи до 13 ноември. 

Осемдесет и шест компании от 9 държави – България, Египет, Израел, Канада, Малдивите, Палестина, Турция, Япония и Румъния, ще демонстрират офертите си в павилион B1 на изложбения център Ромекспо. Панаирът се организира в партньорство с Търговско-промишлените палати на Румъния и Националната асоциация на туристическите агенции. 

Очакват се големи отстъпки за екзотични дестинации за новогодишната нощ и промоции за настаняване в известни планински курорти за Коледа, а входът за посетителите е безплатен, съобщава агенция Аджерпрес, цитирана от БТА. 

По данни на българското Министерство на туризма, в трите години преди пандемията от Covid-19, средно над 1 милион и 200 хиляди румънски граждани годишно са пътували в България с цел туризъм. В същото време, транзит през страната ни преминава огромен поток от румънски пътници, чиято крайна дестинации са Гърция, Турция или страни от Централна и Западна Европа.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Броят на туристите през лятото може да подобри постиженията от предковидните времена

Десет процента повече летовници ще посетят страната ни през тази година спрямо 2023 г., потвърди прогнозата на ресорния служебен министър маркетинг и бизнес консултантът в туризма Константин Занков. Очаква се резултатите да достигнат и дори надминат тези..

публикувано на 25.05.24 в 13:38

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10

Момчиловци – селото с 30-те параклиса, привлича поклонници от страната и чужбина

Трийсетте параклиса на Момчиловци са сред най-посещаваните туристически забележителности в родопското село по великденските празници. “ Маршрути за поклоннически туризъм водят към параклисите, които закрилят селото ”, казва кметът Сийка Суркова. По..

публикувано на 04.05.24 в 11:47