Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фалшив сигнал за бомба забави отплаването на български ферибот от Грузия 

Снимка: navbul.com

Сигнал за взривно устройство на борда на ферибота “Героите на Севастопол” забави с ден отплаването му от грузинското пристанище Батуми.

Фалшивата информация е била подадена на 21 ноември в 14 часа. Разтоварването на кораба е било спряно, а екипажът евакуиран. Проверени са били всички помещения на кораба и намиращите се на борда около 80 камиона, предаде БНТ. Взривно устройство не е намерено.

Фериботът, който е под български флаг, е отплавал за Варна, заяви капитан далечно плаване Александър Калчев - изпълнителният директор на Параходство “Български морски флот”, което е оператор на кораба.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Интензивни валежи се очакват в Югозападна България в сряда

В сряда , 14 май, минималните температури ще са между 5 и 10°, в София 9°. Облачността ще е значителна, с дъждове предимно в западната половина на страната. В Югозападна и Централна Южна България, валежите ще са интензивни. Максималните температури..

публикувано на 14.05.24 в 19:40
Софийски университет

Държавните университети обявиха стачна готовност

От началото на следващата седмица - 20 май, всички държавни български университети и част от частните университети предупредително няма да отворят врати. Това се съобщава в отворено писмо, разпространено от Съвета на ректорите у нас, до медиите...

публикувано на 14.05.24 в 17:28

Сини хартиени бюлетини за Европарламент, а зелени - за Народно събрание

Бюлетините за изборите "2 в 1" ще бъдат различни, за да не става объркване по време на гласуването, обявиха от ЦИК. Хартиените бюлетини ще бъдат в различни цветове - лентата на гърба, както и имената и номерата на партиите и коалициите,..

публикувано на 14.05.24 в 17:25