Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Босилеград раздадоха новопреведени на български учебници 

Снимка: radio.bosilegrad.rs

Учениците, обучавани изцяло на майчин български език в основно училище „Г. Димитров“ в Босилеград, получиха нови комплекти преведени учебници. Те бяха връчени от председателя на Националния съвет на българското национално малцинство в Сърбия Стефан Стойков. 

Учебниците са за първи, втори, пети и шести клас на основното училище и първи клас на гимназията. Те са безплатни за учениците, а разходите са за сметка на съвета и на Община Босилеград.

В момента се чака одобрението на министерството на образованието в Белград, за да започне превод на учебници и за останалите класове, каза Стойков.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лятното училище по български език в Тирана приключи с добри чувства и прекрасни спомени

Приключи Лятното училище по български език в Тирана. Това бяха няколко седмици, изпълнени с много нови знания. Участниците разшириха познанията си по български език, но и се докоснаха по-близо до българската култура и традиции. Това се случи..

публикувано на 29.07.24 в 10:50
Корицата на книгата е дело на Антонио Петиков

В Сао Пауло представят книга по повод 100 години от имиграцията на бесарабските българи в Бразилия

Книгата "Миграцията на бесарабските българи и гагаузи" ще бъде представена днес от 15.00 ч. местно време в книжарница "Мартинс Фонтес" в Сао Пауло. Организатор на събитието е Културната асоциация на българите в Бразилия. Издаването и представянето на..

публикувано на 28.07.24 в 06:15
Цариброд

От Цариброд (Димитровград) се жалват, че местните младежи отиват в България

Младите хора от Западните покрайнини намират образование и препитание в България при условия, които Сърбия не може да си позволи. Това става ясно от думите на кмета на Цариброд (Димитровград) Владица Димитров, цитирани от БГНЕС. Много хора от Димитровград..

публикувано на 26.07.24 в 17:12