Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илон Мъск се впечатли от Белоградчишките скали

| обновено на 23.11.22 в 09:42
Снимка: ЕПА/БГНЕС, Владислав Терзийски

Милиардерът Илон Мъск се очаква да посети Белоградчик на 23 април. Това, съобщи БТА, позовавайки се на служебния министър на туризма Илин Димитров. Той покани Мъск да посети България, чрез "Туитър" и "Фейсбук", след като най-богатият човек в света сподели и реагира на публикация, изобразяваща природния феномен Белоградчишките скали. 
"Бях сигурен, че това е в Elden Ring" (Pretty sure that was in Elden Ring). Така коментира в Twitter създателят на едни от най-успешните световни компании Илон Мъск снимка на Белоградчишката крепост и скалите около нея, направена от популярния в България фотограф Владислав Терзийски. Загадъчните силуети на българската забележителност явно са подтикнали американеца да я сравни с фантастичния свят, в който се оказват героите в компютърната игра.
Белоградчишката крепост и скалите са сред 100-те национални туристически обекти на България. Крепостта е паметник на културата от национално значение и една от най-запазените крепости в страната. Изградена е през ІІІ век от н.е. от римляните за охрана на стратегически пътища, пресичащи района. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стартира директна нискотарифна авиолиния Истанбул-София

В резултат на колективните усилия на много институции от 1 май 2024 г. стартират директните полети на нискотарифната авиокомпания "Пегасус" между Истанбул и София. Това съобщават във Фейсбук от Посолството на България в Турция. Редовните полети ще..

публикувано на 25.04.24 в 16:15

Миньори блокираха центъра на София срещу либерализацията на тока и съкращенията

Хиляди миньори и енергетици, членове на двата профсъюза КНСБ и КТ "Подкрепа", се събраха на протест в пространството между сградите на Народното събрание и Министерския съвет в София. Протестиращите настояха парламентът да гласува отлагане на..

публикувано на 25.04.24 в 15:08
Ангел Кунчев

Намираме се в началото на национална епидемия от коклюш

Близо 400 случаи на коклюш са регистрирани, намираме се в началото на национална епидемия, заяви пред Нова тв главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Той добави, че само в понеделник и вторник са установени нови 70 болни.  Ангел..

публикувано на 25.04.24 в 11:07