Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн консултации ще подпомагат български компании за излизането им на чужди пазари

Никола Стоянов
Снимка: БГНЕС

Всяка компания вече може да заяви онлайн консултация с Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ). Експерт на институцията ще обсъди индивидуалните нужди на фирмите и ще предложи продукти, които да подпомогнат растежа и излизането им на нови пазари.

Това съобщи министърът на икономиката Никола Стоянов на откриването на събитие от инициативата "Корпоративна среща с бизнеса". По думите му БАЕЗ разработва интерактивен модул, чрез който записването на подобни консултации ще става изцяло онлайн.

"В най-кратки срокове стартираме и нова услуга в подкрепа на българския експорт – издаване на гаранции по изпълнение на договори с бенефициенти от ЕС за компании, които реализират износ на стоки или услуги от България", каза още икономическият министър.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Родителски организации защитиха Закона за предучилищното и училищното образование

Около 40 родителски организации от цялата страна подкрепиха промените в Закона за предучилищното и училищното образование, забраняващи пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата. Според тях Конституцията позволява ограничаване на..

публикувано на 25.08.24 в 12:22

Естония пуска две евромонети по дизайн на българина доц. Светлин Балездров

Естонската централна банка пусна колекционерска монета, чието художествено оформление е дело на българския дизайнер и преподавател в Националната художествена академия доц. Светлин Балездров. Монетата с номинал от 8 евро е изработена от сребро, има..

публикувано на 25.08.24 в 11:23

Спомен за оперния бас Борис Христов като емблема на България от края на XX в.

Фотоизложба, посветена на личността на големия български оперен бас Борис Христов може да бъде разгледана до 28 август в София. Експозицията се организира от отдел "Култура, археология и културно наследство" на община Пловдив и е по повод 110 години..

публикувано на 25.08.24 в 10:05