Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявени за издирване деца са върнати в Германия 

ГКПП Маказа
Снимка: БГНЕС

Три деца, обявени за издирване в Шенгенската информационна система, са върнати в Германия, съобщи БТА. В операцията са участвали служители на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) и на Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ на МВР. Децата са гръцки граждани и са с мярка за закрила в Германия, но са били изведени от страната. Те са засечени на гранично контролно-пропускателен пункт „Маказа“. Служителите на МВР са уведомили ДАЗД и децата са настанени от социалните работници в подходяща среда, докато се организира предаването им на Службата по въпросите на младежта в гр. Крефелд, Германия.

ДАЗД координира и организира всички действия по връщането на децата и те вече са на територията на Федерална република Германия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент..

публикувано на 10.07.24 в 12:28

Във Вашингтон премиерът заяви, че България е надежден съюзник в НАТО

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО служебният премиер Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник. От своя страна Байдън високо оцени ролята на България в Източния фланг на Алианса,..

публикувано на 10.07.24 в 08:20

В Хераклея Синтика пътуваща изложба привлича вниманието към изчезващи видове

Пътуващата изложбата "Следи от изчезване“ представя изработени от биоматериали отливки на стъпки на застрашени животни в Родопите, които пресъздават действителните им форми и естествените им местообитания, предаде БТА. Експозицията ще гостува в античен..

публикувано на 10.07.24 в 08:10