Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

При президента обсъдиха бъдещето на Тараклийския университет

Снимка: Прессекретариат на президента

Президентът Румен Радев прие председателя на молдовския район Тараклия Иван Паслар. Двамата са обсъдили финансирането и бъдещето на Тараклийския държавен университет „Григорий Цамблак“. Радев заяви, че средствата, които българската държава отпуска за университета, трябва да се разходват при стриктно спазване на законовата отчетност и прозрачност. „Нужно е да се повиши интересът на младите хора към учебното заведение, което изисква включване на перспективни специалности“, заяви президентът.  

От името на българската общност в Молдова Паслар изрази признателност за подкрепата на българската държава за университета. Служебното правителство вече одобри допълнително финансиране до края на 2022 г. за висшето училище от 500 000 евро.

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Национална стачка в Кипър за индексиране на заплатите според инфлацията В четвъртък, 26 януари, в Кипър хиляди работещи  от обществения и частния сектор, включително държавни служители и журналисти спряха ефективно работа за три часа и..

публикувано на 27.01.23 в 11:37

Отново има експлозии край Запорожката ядрена електроцентрала

За последните 24 часа Русия е изстреляла срещу Украйна 70 ракети с голям обхват. Украинската противовъздушна отбрана е свалила 47 от тях, но има загинали хора. Отделно руските сили са провели 44 авиационни атаки, като 18 са били с ирански дронове. По..

публикувано на 27.01.23 в 09:11

Българският посланик няма да се върне скоро в Скопие

След побоя срещу македонския българин Християн Пендиков в Северна Македония е имало стъписване и признания на различни нива, че това е престъпление от омраза. След това са започнали да се прокрадват сценарии, че Пендиков е наркоман и наркодилър,..

публикувано на 26.01.23 в 10:13