Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Тараклия се нуждаят от помощ

Иван Паслар
Снимка: архив

Иван Паслар, председател на район Тараклия, се обърна с молба за помощ към депутатите от парламентарната социална комисия относно българската общност в Молдова. Той обясни, че войната в Украйна е оказала отрицателно влияне върху развитието на страната и цените на стоките, газа и тока са се повишили. “Нашата молба е свързана с положението, което е сложно и тежко за хората в Тараклия”, заяви Паслар. 

От своя страна, народните представители казаха, че ще предложат на кабинета да отпусне помощ от 500 хил. лв. за сънародниците ни. Според председателя на комисията Георги Гьоков средства могат да бъдат осигурени от бюджета на външното ни министерство, а помощ за логистиката да окаже Българският червен кръст. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Българско училище „Пейо Яворов“ в Милано/Фейсбук

Зарина Василева, Милано: Колкото и да са силни българските корени, трябва да бъдат обгрижвани

Сънародничката ни Зарина Василева вече една година е преподавател в Българското училище "Пейо Яворов" в Милано, Италия. Тя работи с деца от 7 до 12 клас. Поема по този нов път в живота си след като посещава училището и остава впечатлена от чудесната..

публикувано на 23.07.24 в 14:30
Откриването на XVII годишна конференция на Асоциацията на българските училища зад граница

Българското образование в чужбина не може да разчита само на възрожденски ентусиазъм

396 са регистрираните български училища в чужбина за учебната 2024/ 2025 година. Те се намират в 43 държави на шест континента , като от тях 17 са към задграничните представителства на България, 5 към българските църковни общини и 374, създадени от..

публикувано на 23.07.24 в 13:25

Теодор Ушев - с награда за цялостно творчество от кинофестивал в Италия

Десетото издание на фестивала Animaphix за анимационни филми в Сицилия, Италия посвети специална ретроспектива на българския творец Теодор Ушев и го удостои с наградата "Ренато Гутузо" за 2024 г. за цялостно творчество и за принос в развитието на..

обновено на 23.07.24 в 10:09