Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Тараклия се нуждаят от помощ

Иван Паслар
Снимка: архив

Иван Паслар, председател на район Тараклия, се обърна с молба за помощ към депутатите от парламентарната социална комисия относно българската общност в Молдова. Той обясни, че войната в Украйна е оказала отрицателно влияне върху развитието на страната и цените на стоките, газа и тока са се повишили. “Нашата молба е свързана с положението, което е сложно и тежко за хората в Тараклия”, заяви Паслар. 

От своя страна, народните представители казаха, че ще предложат на кабинета да отпусне помощ от 500 хил. лв. за сънародниците ни. Според председателя на комисията Георги Гьоков средства могат да бъдат осигурени от бюджета на външното ни министерство, а помощ за логистиката да окаже Българският червен кръст. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От есента ново българско неделно училище отваря врати в Чикаго

Ново българско училище "Българика" в Чикаго ще посрещне своите възпитаници за първи път през септември 2024 г.  "Нашето училище ще отвори врати за деца, които желаят да поддържат и развиват своя език, култура и традиции", отбелязват от Културен..

публикувано на 30.07.24 в 10:56

За трета поредна година деца от Кюстендил ще рисуват върху фасада в Босилеград

"Стените, които ни свързват" е мотото, върху което разсъждават младите артисти от Кюстендил, докато творят по фасадите на сградите и къщите на Босилеград (Сърбия). През изминалите 2 години учениците от школата на "Новите майстори" успешно..

публикувано на 30.07.24 в 09:05

Лятното училище по български език в Тирана приключи с добри чувства и прекрасни спомени

Приключи Лятното училище по български език в Тирана. Това бяха няколко седмици, изпълнени с много нови знания. Участниците разшириха познанията си по български език, но и се докоснаха по-близо до българската култура и традиции. Това се случи..

публикувано на 29.07.24 в 10:50