Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Изоставено в Украйна българче ще получи бъдеще у нас

Снимка: ДАЗД

Държавната агенция за закрила на детето успя да върне в страната ни дете на година и половина – български гражданин, изоставено в Украйна от биологичните му родители веднага след раждането. Те са предоставили нотариално заверено съгласие за осиновяване.  

Детето ще бъде настанено в подходяща социална услуга, съобщават от агенцията. Основанието на органа за настойничество и закрила в Киев то да получи бъдеще у нас е че в условията на война Украйна не може да гарантира неговата безопасност. 

“Изключително съм щастлива и благодарна на всички институции и партньори от неправителствения сектор, че с общи усилия едно дете ще получи необходимите грижи в подкрепяща и защитена среда”, коментира на летище София председателят на ДАЗД д-р Теодора Иванова. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Служебният премиер заяви, че се усеща липсата на редовно правителство

От Вашингтон служебният премиер Димитър Главчев заяви, че няма обяснение защо президентът още не е обявил дата за връчване на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. "Сигурно президентът Румен Радев има някакви съображения, тъй като знаете,..

публикувано на 12.07.24 в 08:23

Пловдив посреща състезатели по кану-каяк от цял свят

Гребният канал в Пловдив е домакин на две Световни първенства по кану-каяк, съобщиха организаторите. Най-напред, от 12 до 14 юли ще се състезават над 300 ветерани от 37 държави, а седмица след това, от 17 до 21 юли е Световното първенство за младежи и..

публикувано на 12.07.24 в 06:30

Оранжев код за много горещо време е подаден за цялата страна

В петък  ще е слънчево и горещо. След обяд ще има заоблачаване, но само на отделни места на изток ще превали краткотрайно. Минималните температури ще са между 20° и 24°, в София 20°. Максималните ще са от 34° до 39°, в столицата 34°.  По..

публикувано на 11.07.24 в 19:05