Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Илияна Йотова се присъедини към критиките срещу отказа на Нидерландия да ни подкрепи за Шенген

Илияна Йотова
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова призова политиците да не превръщат решението на Нидерландия да ни блокира за Шенген в аргумент за нови вътрешнополитически сблъсъци. “Най-добрата и категорична реакция направи президентът Румен Радев и определението, което той даде за цинично отношение, с една дума изразява характеристиката на тази ситуация”, коментира тя. По думите й, Нидерландия е направила най-добрия коледен подарък на всички евроскептици, на популистките партии и на тези, които не искат да има силна Европа.

Илияна Йотова участва в откриването на паметник на поета Димитър Данаилов в Чирпан.

Още от категорията

Димитър Стоянов

България няма да е част от общата обществена поръчка на снаряди за Украйна

Необходимо е продължаване на всеобхватната подкрепа на ЕС за Украйна , заяви зам.-министърът на външните работи Велислава Петрова пред редовното заседание на Съвет "Външни работи" на ЕС в Брюксел. Петрова отбеляза и подкрепата на София за..

публикувано на 21.03.23 в 09:31

На форум ще обсъдят борбата с корупцията и националната сигурност

В София се открива конференцията „Антикорупция и национална сигурност“. Форумът ще бъде открит от президента Румен Радев. Събитието е организирано от Министерството на правосъдието в сътрудничество с Базелския институт за управление и Центъра за..

публикувано на 21.03.23 в 06:05

САЩ определиха борбата на България с корупцията като "недостатъчна"

В новия годишен доклад на Държавния департамент на САЩ за спазване на човешките права се посочва, че действията на българското правителството за справяне с корупцията и незачитането на човешките права са „недостатъчни“ .  В доклада за 2022 г.,..

публикувано на 20.03.23 в 19:40