Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Конференция в София се противопоставя на дискриминацията

Равин Менахем Марголин - председател на Европейската еврейска асоциация
Снимка: ejassociation.eu

На 5 и 6 декември в София ще се проведе Международната конференция „STOP HATE SPEECH“. Организатори са Равин Менахем Марголин - председател на Европейската еврейска асоциация и главният прокурор Иван Гешев.

С приветствие към участниците ще се обърне вицепрезидентът Илияна Йотова, и правосъдният министър Крум Зарков.

В двудневния форум ще се дискутира защитата на правата на човека и зачитането на етническата и полова принадлежност. В събитието ще участват главни и върховни прокурори от страни в ЕС и региона, висши духовници от различни вероизповедания.

„Социалните медии увеличиха поляризацията и нетолерантността, като създадоха балони, в тях тези, които мразят другите, могат да намерят обща цел“, заяви пред БТА Марголин. 

Още от категорията

България днес – 31 януари 2023 г.

В последното януарско издание на „България днес“ ден ще опитаме да стоплим душите си с позитивни мисли, като ви разкажем за актуални български успехи и изобретения. Ще ви пренесем в Етнографския музей в София, където е подредена колоритна..

публикувано на 31.01.23 в 19:00

Облачно и ветровито с превалявания от сняг в планините

През нощта  облачността ще е предимно значителна, но само на отделни места, главно в планинските райони, ще превали слаб сняг. Северозападният вятър временно ще отслабне. Утре , първи февруари, облачността над страната ще е променлива, намаляваща на..

публикувано на 31.01.23 в 18:15

Ученици от 10 клас спечелиха голямата награда на Panda Labs на WWF-България

Ученици от 10-и клас от Кюстендил, които завършиха успешно обучението "Бъдещето на градовете и селата", спечелиха голямата награда на Panda Labs на WWF-България. Panda Labs е програма за млади хора, които имат амбиция да създават вдъхновяващи решения за..

публикувано на 31.01.23 в 13:35