Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Български и гръцки студенти ще празнуват в Банско

Снимка: архив

Над 14 000 студенти от България и Гърция ще празнуват в Банско от 7-ми до 10 декември, по данни на туроператорите. Българските студенти са направили най-много резервации за 7-ми и 8-ми декември. Отчита се в пъти по-голям ръст на заетите места спрямо 2021 г.

Най-предпочитаните пакети са за две нощувки със закуски и празнична вечеря. По-големите хотели са организирали и диджей-парти. Цените не са поскъпнали драстично и са повишени с 10 до 20%.

Втората вълна от посещения ще е на 9 и 10 декември, когато празнуват гръцките студенти. Те са направили около 6000 резервации.

Концесионерът на ски-зоната съобщи, че пускат кабинковия лифт за студентския празник, но уточниха, че все още няма достатъчно сняг за каране на ски и сноуборд. 

БНР подкасти:

Още от категорията

„Гардиън“ препоръча Северното ни Черноморие като райски кът за отдих извън активния сезон

Търсите евтина почивка на плажа? Насочете се към Източна Европа и най-вече към Балканите. Хърватия, България, Албания и Черна гора предлагат знойно слънце и изгодни цени през месеците юни и септември, твърди „Гардиън“. На първо място британското..

публикувано на 21.02.23 в 15:32

По следите на Апостола – 5 туристически забележителности, свързани с живота и делото му

Няма по-безспорна и вдъхновяваща личност за нас, българите, от Апостола на свободата Васил Левски. 150-годишнината от трагичната му гибел е повод да отдадем почит на тази светла българска икона, като посетим някои от най-емблематичните места, свързани с..

публикувано на 20.02.23 в 05:10
Язовир Душанци

Пирдопското село Душанци е на път да се сдобие с къмпинг

Тазгодишното четвърто издание на конкурса за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира още през месец януари. От всички постъпили предложения, комисията е избрала проекта за село Душанци, близо до гр. Пирдоп, съобщава платформата..

публикувано на 19.02.23 в 10:15